Unensaantivaikeudet sen kuin piinaavat. Tänään on ollut jo melko pöhnäinen olo. Olen yrittänyt sisukkaasti nousta aamulla viimeistään kahdeksalta ja olla nukkumatta päiväunia. Silti iltaisin unentulo venyy pikkutunneille. Päivät kyllä tuntuvat melko pitkiltä ja ehtii saada aikaan vaikka mitä! Tuntuu, että tämäkin päivä on kestänyt jo ikuisuuden.

Meikkis haastettiin kymmenen kilometrin juoksutapahtumaan syksyllä ja mitä meikkis meni tekemään? Suostui. Ei siinä mitään, olen aina harrastanut juoksulenkkeilyä, mutta varsin päämäärättömästi. Voisi sanoa, että ainoa päämääräni on ollut pysyä juoksuliikkeessä 45-60 minuuttia kerrallaan muutaman kerran viikossa. Kymmenen kilometrin lenkkiä en ole eläissäni juossut. Viime kesänä olin mielestäni ihan hyvässä juoksukunnossa ja lenkkeily tuntui ensimmäistä kertaa elämässäni mielekkäältä. Sitten iski sitkeä useamman viikon kesäflunssa ja koko juoksukunto tuntui haihtuneen taivaan tuuliin. Viime talvena en järin paljon lenkkeillytkään. Kevääseen ja alkukesään on sisältynyt lähinnä satunnaista  juoksulenkkeilyä ja päivittäiset lenkit ovat taittuneet enemmän rullaluistimin, pyörällä ja sauvojen kanssa paahtaen. Sinänsä jonkilaista pohjakuntoa on siis kuitenkin olemassa.

Nyt pitäisi aloittaa systemaattinen harjoittelu, jotta ehtisi parin-kolmen tulevan kuukauden aikana päästä kympin kuntoon. Tänään kävin vain kevyesti pyrähtelemässä lenkkipolulla ja toteamassa lähtötilanteeni hyvin huonoksi :) Maanantaista alkaen alkaa säännöllinen juoksuharjoittelu. Huomenna aion käydä sauvojen kanssa kävellen/juosten tekemässä pitkähkön lenkin ja viikonloppuna en välttämättä ehdi itseäni liikunnallisesti aktivoidakaan. Ajattelin maanantaina itseäni säälimättä aloittaa intervallilenkillä; kenties minuutin vetoja ja minuutin palautuksia. Oletettavasti kovin montaa en vielä jaksa tehdäkään :) Keskiviikkona voisin juosta n. 50 minuutin peruslenkin ja perjantaina tai lauantaina voisi olla sitten pitkä lenkki. Katsotaan mitä tästä tulee. Muina päivinä aion toki myös liikkua, mutta lähinnä kaiketi luistellen ja pyöräillen.